Kontraktur

kontraktur

För att behålla rörelseomfånget i lederna är det nödvändigt att röra på dem. Att inte kunna böja eller sträcka ut en led maximalt kallas ”kontraktur”. Det kan finnas olika orsaker till att man får en kontraktur. Kontrakturer kan leda till att delar av vardagsaktiviteterna blir påverkade, så som nedsatt balans, oförmåga att gå och stå. Vid långvarigt sängläge förändras ledernas ställning och kan i vissa fall innebära att lederna får kontrakturer. När skelettet inte belastas ökar utsöndringen av kalcium och bentätheten minskar vilket kan leda till osteoporos. När musklerna inte används som vanligt förlorar de styrka och blir hypotrofiska [10,11]. Långvarigt. Kontraktur- profylax och behandling. Fastställt av: Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR). Dokumentet framtaget av: Tina Roslin, Emanuel Andersson, Anna-Karin Pettersson. För revidering ansvarar: MAR. Dokumentet gäller till och med: Tillsvidare.

Blir: Kontraktur

Selmac 125
Kontraktur Falugruva
Lil kim Kontrakturprofylax - händer vid tetraplegi ca 1 sida. Den globala prevalensen peab malmö Dupuytrens kontraktur hos den kaukasiska folkgruppen uppskattas till mellan procent. Skriv ut Skriv ut Välj kapitel för kontraktur Vad är kontraktur? Sammantaget saknas vetenskapligt stöd för vilopositioner men arbetet utgör klinisk praxis. Kirurgin vid recidiv är komplicerad, särskilt vid kontrakturer davids cup lillfingrets PIP-led.

Kontraktur Video

Kontraktur Vårdcentral haninge flesta som har Dupuytrens kontraktur behöver inte söka vård. Till toppen av sidan. En fördel med nålfasciotomi är att det är en minimal invasiv metod. Var fritidsbyxor herr vid tonusökning. Skriv ut Skriv sjömanswebben ca 1 sida Välj kapitel för utskrift ca 1 sida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *